GRATIS ophalen in Boutersem op afspraak.

Hoe LEGO® sets demonteren

Na het bouwen en voor je de gehuurde LEGO® set terug brengt naar ons, dient deze eerst nog gedemonteerd en weer gesorteerd te worden. Op deze pagina helpen we jouw graag bij deze stap van je LEGO® avontuur bij ons. 

Hoe LEGO sets demonteren

Maak ieder LEGO® blokje los met de speciaal daarvoor bijgeleverde Brick Separator. 

Ga NOOIT de blokjes los maken met je tanden of een ander scherp voorwerp. Dit zorgt namelijk voor beschadiging van de blokjes. 

Op de officiële website van LEGO® staat een handige artikel over de veelzijdigheid van zo'n Brick Separator en hoe deze correct te gebruiken. 

Als je bepaalde LEGO® blokjes echt niet van elkaar krijgt, steek ze dan apart in een zakje. Dan doen wij dit wel. 

Bij het verkrijgen van de gehuurde LEGO® set zitten de verschillende stapjes gegroepeerd en gesorteerd in herbruikbare- en afsluitbare plastic zakjes, zoals de LEGO® Bouwinstructies het weergeven. Zo is het makkelijker voor jou als klant om een overzicht te hebben per stap en maakt het voor ons ook makkelijker en aangenamer om de sets nadien te controleren.

We vragen om dit nadien opnieuw zo te sorteren. Om het je makkelijk te maken, krijg je per zakje een overzicht mee wat er juist moet inzitten. 

Is er een zakje stuk? Wij leveren altijd reserve zakjes mee zodat je deze kunt vervangen. 

Zorg dat de zakjes zeker goed dicht zijn en check of alles weer netjes in de doos zit.

  • Alle zakjes met de juiste inhoud ervan
  • 1x Brick Separator
  • 1x gelamineerde kaart met de spelregels
  • Overzichtskaart met inhoud per zakje
  • Reservezakjes

Kan BlokFantast de set demonteren?

Het controleren en sorteren van een LEGO® set vraagt behoorlijk wat tijd. Mocht het niet lukken of je hebt geen zin om te demonteren, dan willen wij dit gerust voor je doen. We houden hiervoor wel €10,00 van je waarborg in.

Neem contact met ons op indien je er vragen over hebt.