GRATIS ophalen in Boutersem op afspraak.

Algemene voorwaarden

1. Definities
1.1. Verhuurder: BlokFantast, gevestigd te Leeuwkenshof 25, 3370 Boutersem, ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer BE 0787.484.701.

1.2. Klant: Een natuurlijke persoon of rechtspersoon die Lego sets huurt van de Verhuurder.

1.3. Lego® sets: De sets en bijbehorende accessoires die door de Verhuurder worden verhuurd aan de Klant.

2. Toepasselijkheid
2.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten waarbij de Verhuurder Lego® sets verhuurt aan de Klant.

2.2. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen tussen de Verhuurder en de Klant.

3. Huurperiode
3.1. De huurperiode gaat in op de dag van aflevering van de Lego® sets aan de Klant en eindigt op de dag van retourontvangst door de Verhuurder, tenzij anders overeengekomen.

3.2. De huurperiode wordt vastgesteld bij het plaatsen van de bestelling door de Klant en kan niet worden gewijzigd zonder schriftelijke toestemming van de Verhuurder.

4. Huurprijs en betaling
4.1. De huurprijs van de Lego® sets staat vermeld op de website van de Verhuurder en is inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.

4.2. De betaling van de huurprijs dient voorafgaand aan de levering van de Lego sets te geschieden, tenzij anders overeengekomen.

4.3. Bij te late betaling is de Klant van rechtswege in verzuim zonder dat een nadere ingebrekestelling is vereist. Vanaf de vervaldag is de Klant over het openstaande bedrag een rente verschuldigd van 1% per maand.

5. Levering en retour
5.1. De Lego® sets worden geleverd op het adres zoals opgegeven door de Klant bij het plaatsen van de bestelling, tenzij anders overeengekomen.

5.2. Bij levering van de Lego® sets dient de Klant deze te inspecteren op eventuele gebreken en de Verhuurder onmiddellijk op de hoogte te stellen van eventuele klachten.

5.3. De Klant is verantwoordelijk voor het terugsturen van de Lego® sets in dezelfde staat als waarin ze zijn ontvangen, met inachtneming van normale slijtage.

5.4. Eventuele verzendingskosten voor het opsturen en terugsturen van de gehuurde Lego sets zijn geheel op kosten van De Klant.
De Klant heeft de mogelijkheid om gehuurde Lego sets kosteloos af te halen/terug te brengen te Boutersem mits het maken van een afspraak.

6. Gebruik en aansprakelijkheid
6.1. De Klant gebruikt de Lego® sets op een normale en zorgvuldige wijze en conform de aanwijzingen van de Verhuurder.

6.2. De Klant is aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van de Lego® sets gedurende de huurperiode en zal de Verhuurder hiervoor vergoeden op basis van de vervangingswaarde van de Lego® sets.

6.3. De Verhuurder is niet aansprakelijk voor enige schade of letsel voortvloeiend uit het gebruik van de Lego sets door de Klant, tenzij deze schade het gevolg is van opzet of grove nalatigheid van de Verhuurder.

6.4. Er zal een waarborg van €50,00 aangerekend worden aan De Klant voor het huren van de Lego® sets.
De Verhuurder controleert de Lego® sets bij inlevering van De Klant grondig of de Lego sets nog compleet zijn, geen beschadigingen heeft etc. en zal bij een goede beoordeling de gehele waarborg binnen de 14 kalenderdagen terugstorten op de rekening van De Klant.
Bij schade, diefstal, verlies en/of het laattijdig terugbrengen van de Lego® sets heeft De Verhuurder het recht om de waarborg gedeeltelijk of geheel in te houden.

7. Annulering en terugbetaling
7.1. Bij annulering van een huurbestelling door de Klant gelden de volgende voorwaarden:
Annulering meer dan 7 dagen voor de aanvang van de huurperiode: volledige terugbetaling van de huurprijs.
Annulering binnen 7 dagen voor de aanvang van de huurperiode: 50% van de huurprijs wordt in rekening gebracht.
Annulering op de dag van levering: 100% van de huurprijs wordt in rekening gebracht.

8. Klachtenregeling
8.1. Klachten over de geleverde Lego sets dienen door de Klant zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen 24 uur na ontvangst van de Lego® sets schriftelijk aan de Verhuurder te worden gemeld, op straffe van verval van enig recht ter zake.

8.2. De Verhuurder zal klachten zo snel mogelijk behandelen en trachten naar tevredenheid van de Klant op te lossen.

9. Overmacht
9.1. In geval van overmacht is de Verhuurder gerechtigd om de uitvoering van de overeenkomst op te schorten dan wel de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder dat de Verhuurder gehouden is tot enige schadevergoeding.

10. Toepasselijk recht en geschillen
10.1. Op alle rechtsbetrekkingen waarbij de Verhuurder partij is, is uitsluitend het Belgische recht van toepassing.

10.2. Geschillen tussen de Verhuurder en de Klant zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waarin de Verhuurder is gevestigd, tenzij dwingend rechtelijk anders wordt voorgeschreven.

11. Slotbepalingen
11.1. Deze algemene voorwaarden treden in werking vanaf 21-08-2024 en kunnen door de Verhuurder worden gewijzigd. Gewijzigde voorwaarden gelden vanaf het moment van publicatie op de website van de Verhuurder.

11.2. Voor zover bepalingen uit deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd worden, blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht.
Door het plaatsen van een bestelling bij de Verhuurder verklaart de Klant akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden.

Deze algemene voorwaarden zijn van kracht sinds 21-08-2024 en voor het laatst gewijzigd op 21-08-2024.